Selecteer een pagina

Professional of the Year

Wie is dé F&B professional die zich onder deze moeilijke omstandigheden niet uit het veld laat slaan en die zijn/haar team onvermoeibaar blijft steunen, motiveren en enthousiasmeren?

Bekijk hier de profielen van de genomineerden en stem op jouw favoriet. De stembus blijft open tot 29 januari. Daarna worden de stemmen geteld. De drie genomineerden met de meeste stemmen gaan door naar de finale.

René Brienen

Chefkok/eigenaar / Restaurant Brienen aan de Maas * / Well

Rene Brienen geboren aan de rand van de Peel in het Brabantse sint Anthonis op 5 november 1963. Als 9 jarige jongen mocht ik met mijn vader mee naar het Maasziekenhuis te Boxmeer. Daar is de interesse ontstaan voor het mooie koksvak, tot mijn veertiende heb ik geroerd in potten en pannen.

Op 14 jarige leeftijd had ik mijn eerste bijbaantje in de horeca “geWELLdig ! “ bij toenmalige legendarische dancing-bar en camping de Breienburg in Ledeacker. Aansluitend volgde de koksopleiding in prachtige leerbedrijven. Met als een van de belangrijkste voor mij Chateau Neercanne te Maastricht. Daar heb ik mijn opleiding mogen afsluiten en verdergaan als sous-chef en chef-kok in diverse keukens zoals Valuas Venlo, kasteeltje Wittem en bij het toenmalige Pastorieke in Overloon waar ik de legendarische Baron Rothschild competitie heb gewonnen.

In 1990 ben ik samen met vrouwlief Marja ons eerste restaurant begonnen. Onder de Boompjes in Overloon, waar ik in 1993 de titel Meesterkok behaalde. Van Overloon vertrok ik naar Kasteeltje Hattem. En nu alweer 17 jaar in Well (l) met restaurant Brienen aan de Maas. Alle drie vermeld met de ster van Michelin.

Enkele hoogtepunten die ik mocht meemaken waren de nominaties in de Top 100 Lekker, SVH leerbedrijf van het jaar 1999, Lidmaatschap Patron Cuisinier 1999 en de Ondernemersprijs Land van Cuijk.

Door met streekproducten te werken en in het bijzonder “de asperge uit ons historisch teeltgebied” zijn wij in 2010 uitgeroepen tot Asperge Restaurant van de Benelux.

Het vergeten gerecht “Livarham uit de hooikist met Limburgse Asperge” dat we in de uitzending van De Wereld Draait Door “door de regio van smaak” hebben gepresenteerd heeft ons geen windeieren gelegd. Mede hierdoor heb ik over de hele wereld gekookt met deze combinatie “Livarham uit de hooikist met Limburgse Asperge” gegrild op de Big Green Egg “geWELLdig & Megatop”. Van Hongkong tot Atlanta maar ook Turkije, Oostenrijk en de Zwitserse Alpen, wat een heuse asperge bedevaart is geworden en waar ik met bevriende chefs “SmerigLekker” heb mogen koken.

Creativiteit en aanpakken is de aard van het beestje. Niet denken in problemen maar in oplossingen.

Samenwerken met Social Deals was vroeger niet denkbaar, maar met de juiste formule, tactiek en samenwerking met leveranciers kom je toch tot een goed en prettig resultaat. Samen met collega’s en gasten je formule bewaken en aanpassen waar nodig, of te WELL laat anderen kritisch naar je onderneming kijken, dit blijft altijd leerzaam en voorkomt bedrijfsblindheid.

Maak gebruik van je mensen en relaties om je heen. Samen ben je sterk of te WELL als je kunt delen kun je ook vermenigvuldigen, echtWELL.

Als voorbeeld hebben we tijdens de eerste lock down giga veel pakketten gemaakt met de asperge & hooiham in een nieuwe online winkel verkocht. Je moet zorgen dat je in de picture blijft bij je gasten en doorgaan met het culinair verwennen! Het doel is break-even draaien, je personeel niet thuis te laten zitten en daarbij; ik kan toch niet stil blijven zitten… Door het grote succes hebben we zelfs boxen geschonken aan personeel van het Maasziekenhuis in Boxmeer, geWELLdig om te doen.

Je moet altijd een actieve ondernemer blijven. De Pop Up hotel’s, Take-away aan de Maas en Brocante Food Boutique in de kasteeltuinen van Arcen, waar we onze gasten toch nog culinair kunnen verwennen, blijven we ontwikkelen. Tenslotte weten we nog niet wat de toekomst gaat brengen. WELL zijn we zo voorbereid dat het nog even gaat duren want het blijft speculeren wat er gaat gebeuren in de horeca. Er zit nog meer in de pijplijn maar het blijft afwachten wat het beleid wordt van de regering. “Werk binnen de regels en zoek de grenzen op voor succesvol ondernemen!”

Wij hopen u weer snel culinair te mogen verwennen!

Fotocredits: Sam van Hees