LIMBURGS ASPERGELUSTRUM IN DE ALPEN

125 jaar Nederlandse kookervaring actief in Zwitserland

LIMBURGS ASPERGELUSTRUM IN DE ALPEN

Afgelopen weekend hebben de Nederlandse meesterkoks René Brienen en Hein Willemsen, bijgestaan door collega-chef Bertus Liefting, gezorgd voor een culinair  Limburgs aspergefeest in het Zwitserse dorp Schwarzsee. De drie koks zijn samen goed voor maar liefst 125 jaar kookervaring op topniveau. Voor een gezelschap van bijna 100 Zwitserse én meegereisde Nederlandse gasten kookten zij een gastronomisch zevengangen diner, met een hoofdrol voor de Limburgse asperges.

 

Voor sterrenkok René Brienen (restaurant Brienen aan de Maas) was het de vijfde keer dat hij door de Limburgse eigenaar Peter Roodbeen van de gerenommeerde Hostellerie Am Schwarzsee nabij Fribourg was gevraagd om voor diens Zwitserse gasten Limburgse asperges te komen koken. René Brienen werd tijdens de trip vergezeld door meesterkok Hein Willemsen en Bertus Liefting, voormalig chefkok van aspergerestaurant Hostellerie De Hamert.

 

Tijdens het aspergefestijn werd Peter Roodbeen benoemd tot lid van de Confrèrie d’Asperge Limbourgondië, de Limburgse broederschap die zich al vele jaren inspant voor de promotie van de Limburgse asperge in binnen- en buitenland.

 

President Pieter Smits van de Confrèrie d’Asperge Limbourgondië en eigenaar Peter Roodbeen van Hostellerie am Schwarzsee.

President Pieter Smits van de Confrèrie d’Asperge Limbourgondië en eigenaar Peter Roodbeen van Hostellerie am Schwarzsee.

 

René Brienen samen met stamgast Alphons van Hostellerie am Schwarzsee

René Brienen samen met stamgast Alphons van Hostellerie am Schwarzsee

 

logo-800