sterrenchef bereidt zich voor op laatste diner

grote gebeurtenissen werpen hun schaduw vooruit. in de komende jaren gaat het waterschap limburg in het noord-limburgse maasdorpje well starten met het meerjarenproject gebiedsontwikkeling groene rivier well. een van de consequenties daarvan is dat het bekende sterrenrestaurant brienen aan de maas van chef-kok rené brienen en echtgenote marja op enig moment tijdens deze werkzaamheden ruim anderhalf jaar dicht moet, omdat er ingrijpende aanpassingen nodig zijn in zowel de directe omgeving als aan het pand zelf.

dat is op zich geen leuke boodschap, maar mede gelet op onze leeftijd waren we eigenlijk al enige tijd aan het overwegen of we nog lang door willen gaan met het restaurant. waterschap limburg heeft ons onlangs aangegeven niet onwelwillend te staan tegenover het aankopen van het pand om de werkzaamheden uit te kunnen voeren. in de aanloop naar de dijkwerkzaamheden kunnen wij het pand nog gebruiken voordat we stoppen met brienen aan de maas. voor ons komt het dijkversterkingsproject dus eigenlijk best op een goed moment, aldus rené brienen. een concrete sluitingsdatum kan hij nog niet noemen, maar duidelijk is in elk geval dat de bereiding van ‘het laatste diner’ langzaam maar zeker in zicht begint te komen. dit zal uiterlijk eind eerste kwartaal 2026 zijn.

met onder meer al 25 jaar in het bezit van een michelinster, landelijke bekendheid als asperge-kok en last but not least zijn beroemde jaarlijkse ‘aspergebedevaart’ met talloze bevriende sterrenchefs naar zwitserland, kijkt rené brienen met veel trots en tevredenheid terug op vele mooie jaren in well. ‘natuurlijk zijn marja en ik ook een tikje weemoedig, maar met de oplossing die door het dijkproject nu op tafel ligt kunnen wij zonder meer vrede hebben. er is nu eenmaal een tijd van komen en een tijd van gaan,’zegt hij.