Selecteer een pagina

Rene Brienen zet aan de oevers van de Maas een sterke lunch in kenmerkende stijl neer, waarbij tevens een rol is weggelegd voor de Cuvee Avec Chefs.

image

Rene Brienen kon op 9 september niet aanwezig zijn bij de lancering van de Cuvee Avec Chefs wegens andere verplichtingen, en dat leidde direct tot een excuus om op de laatste mooie dag van het seizoen af te reizen naar het Limburgse Well.

image

Waar de immer aimabele chef aan zijn eigen oevers van de Maas toch alvast een exemplaar van de juist gearriveerde wijn in ontvangst kon nemen, die vervolgens ook naast het lunchmenu zou worden ingepast.

image

Echter enkel nadat enkele andere gerechten in typerende Brienen-stijl passeren. Zoals deze fijne salade kreeft met wortel, avocado en groene kruiden.

image

begeleid door de hier altijd populaire Veltliner van Kies.

image

En royaal geportioneerde zeeduivel met rauwe langoustine, bataat, kerrie, artisjok, erwt en groene asperge.

image

Op zijn beurt in arrangementsvorm voorzien van deze Narince-Chardonnay blend uit de Turkse binnenlanden.

image

Hoewel de weersomstandigheden langzaam betrekken, kan Rene Brienen nog juist op tijd een al fresco bereiding op zijn Green Egg inpassen.
image

en zien wij kort daarna deze combi van zwezerik, Limburgs spek en krokant hoeve-ei verschijnen, waarbij courgette, cantharel en saus van truffel.

Het dessert wordt tenslotte succesvol gebaseerd op het thema aardbeien.

image

…en het team van Brienen aan de Maas heeft zelf als finale nog gelegenheid voor een slok van de nieuwste aanwinst aan de wijnkaart in Well. — bij Restaurant Brienen aan de Maas.

Bron: Avec Chefs